Glas in lood

Glas in lood geeft een vertrek een eigen sfeer. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat je in die ruimte een speciale gloed en warmte beleeft. Onder invloed van de stand van de zon is deze kleuring elk moment van de dag anders. Vroeger werden prachtige glas-in-loodramen vooral gemaakt voor kerken en herenhuizen.

Nieuw op ambachtelijke wijze

Leenders vervaardigt op ambachtelijke wijze nieuwe glas-in-loodramen. Elk project is een kunstwerk op zich. De creativiteit en stijl van opdrachtgever en glazenier komen erin tot uiting. Daarnaast is vrijwel elk ontwerp mogelijk.

Reparatie en restauratie

Oude glas-in-loodramen kunnen worden gerepareerd of gerestaureerd. Wanneer in een glas-in-loodpaneel een of meerdere ruitjes gebroken zijn, herstellen wij het paneel weer in oude glorie.

Is het lood niet te veel verouderd of beschadigd, dan kan een paneel door Leenders gerepareerd worden. Reparatie en restauratie kunnen vaak op locatie uitgevoerd worden.

Duurzaamheid en comfort

Wist u dat glas in lood ook verwerkt kan worden in isolatieglas? Het is een uitstekende manier om comfort en duurzaamheid met sfeer te verenigen. Van de eenmalige investering hebt u daarna tientallen jaren plezier.

Aanvullende gegevens