Historie

het oude bedrijfspand van Leenders Glas in Lood in Berg en Dal.

Het oude bedrijfspand van Leenders Glas in Lood in Berg en Dal.

Na het afronden van zijn opleiding tot glazenier, startte Herman Leenders senior in 1922 zijn eigen bedrijf in Berg en Dal.

Ambacht en passie

Hij verstond het ambacht van glazenier en leverde een kwalitatief constant en hoogstaand product. In rap tempo wisten kerkbesturen, overheden, aannemers, particulieren en kunstenaars de weg naar zijn bedrijf te vinden. Aangestoken door de passie van hun vader kwamen zonen Theo en Herman het glazeniersbedrijf versterken. Tot 1991 hebben zij gezamenlijk het bedrijf voortgezet.

Koot de Wildt die al ruim vijftien jaar in het vak zat, kreeg in dat jaar de gelegenheid het bedrijf over te nemen. Hij verhuisde Leenders naar Nijmegen en breidde het team uit. Het bedrijf bestaat nu uit zeven ervaren en goed opgeleide vakmensen.

Glas in lood

Leenders senior kon destijds niet vermoeden dat Leenders Glas in Lood ruim 90 jaar na de start bekendheid zou genieten in heel Nederland en daarbuiten.

Zijn filosofie houden we nog steeds in ere:
Ontwikkelingen volgen, gebruik maken van de nieuwste technieken en modernste materialen, zonder in te leveren op kwaliteitsservice!

 

Aanvullende gegevens